Publicaties

02Een verborgen parel.

Het lijkt zo eenvoudig: gebruik moderne technologie als leermiddel voor de nieuwe generatie. Toch valt dat het in de praktijk nog tegen. Voor Kunst Centraal deed ik onderzoek naar het antwoord op de vraag hoe mediakunst beter ingezet kan worden als middel voor creativiteitsontwikkeling.
(Onderzoeksverslag, 2016)
**  naar ‘Een verborgen parel’

Het puberbrein – de missende handleiding.

01.pubHelp, een puber! We horen het bijna bij elke training: jongeren van nu zijn zo lastig aan te sturen. En tegelijk zijn ze o-zo-handig met nieuwe media. Vinden althans veel docenten, ouders en verzorgers. De laatste jaren is er veel bekend geworden over hoe het brein van een puber zich ontwikkelt, waarin dat van een volwassen brein verschilt en hoe daarmee een groot deel van het typische pubergedrag te verklaren is.
(Uitgeverij Hum!, 2e druk 2014)
**  naar ‘Het Puberbrein’

starthere

Start Here – gamedesign voor beginners

Wat moet je kunnen? Wat moet je weten? Waar kun je het vinden? Voor iedereen die zelf games wil maken staat het hier overzichtelijk op rij. Start Here is (nu) een quickstart ebook voor beginnende gamebouwers. Het geeft antwoord op vragen als: Wat komt er allemaal kijken bij het maken van games? Welke tools heb je nodig? Hoe maak je een interessant en leuk spel? En wat zijn de belangrijkste disciplines van een gameproject?
** download ‘Start Here’

02.app

Eén app-araat voor alles

Weg met die grote berg spullen die maar een enkel functie hebben. Een tablet of smartphone is de apparaatvervanger bij uitstek, dus ook voor de actieve kunstbeoefenaar. Dit artikel tipt tien apps voor verschillende kunstvormen, en vraagt de beste tips om zelf apps te maken van de professionale app-bouwers Qlvr en PInch.
(Kunst Kraak, 2012)
** bekijk het artikel.

Speel viool in 5 minuten

03.vioolNatuurlijk leer je geen gitaar leren spelen van 2 videotutorials op YouTube. Online instructievideo’s beloven vaak meer dan ze waarmaken. Toch zijn er voorbeelden genoeg van effectieve manieren om video in te zetten om mensen een stap verder te brengen. In Groningen (De Webschrijvers) en Utrecht ( de Online Muziekschool) weten ze met video de instructie ook nog eens op een hoger plan te brengen. (Kunst Kraak, 2012)
** bekijk het artikel

Andere publicaties

Naast nieuwe media heeft het beeldverhaal mijn bijzondere belangstelling. In Uitgeverij Hum! werk ik samen met Erik van Helvoort aan de integrale nederlandse versie van de bekroonde Franse serie Philemon (17 delen, van auteur Fred), en de heruitgave van Tex Willer, westernheld van weleer.
** naar Uitgeverij Hum!   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>